Public-Private Partnership

Seminar

資料をダウンロードいただけます。

UPDATE: Presentations uploaded below.

 

「セミナーは日・英同時通訳付き 」
 

❖ プログラム ❖

09:30 開場・受付開始 カナダ大使館 B2オスカーピーターソンシアター

10:05 セミナー開始(日・英同時通訳付き)

10:05 『開会のご挨拶』 
カナダ大使館 公使(商務) ポール・J.トッピル
在日カナダ商工会議所 会頭 ウィルフ・ウェイクリー氏
在日米国大使館 商務参事官 ジョナサン・ハイマー氏

10:30 『米国におけるPPPの概要』
元駐ベリーズアメリカ大使・現米国商務省 セレクトUSA」
エクゼクティブ・ディレクター(最高責任者)ビィナイ・スマラポリー氏

11:00 『PPP-カナダの実績』
カナダ官民連携審議会 プレジデント&CEO マーク・ロモフICD.D氏

11:30 『公的セクターにおけるP3のベストプラクティス』
P3 Canada CEO ジョン・マクブライド氏

12:00 昼食

13:30 『拡大する海外PPPの世界:日本の投資家/参加者の新しい機会』
Torys LLP パートナー マーク・ベイン氏

14:00 『日本における近時のPFI法の改正~コンセッション方式の導入及び
官民連携インフラファンドの創設について』
TMI総合法律事務所 パートナー 谷笹孝史氏/パートナー 山口芳泰氏 

14:30 『カナダモデルPPPとカナダPPP市場に対する日本投資家のチャンス』
Davis LLP / 高橋&デイビス法律事務所・外国法共同事業
パートナー アンソニー・マッカーサー氏/パートナー 高橋宏明氏

15:00 休憩

15:15 『建設と運営上リスクの管理 - 国際的・専門的見地より』
Currie & Brown社 ディレクター ジム・クロスマン氏

15:45 『PPPと長期契約』
日本PFI/PPP協会 理事長 植田和男氏

17:00 ネットワーキング レセプション 4階イベントホール

PPPの詳細についてはPDFをご確認ください

 

 

[There will be simultaneous Japanese and English interpretation for the Seminar]

 

Program Outline

09:30 Seminar Guests Arrival and Registration, greeted by CCCJ and Embassy staff members in lobby (OP Theatre)

10:00 Seminar begins – Welcoming Remarks (emcee, 2 mins)

10:05 Introductory Remarks by Paul Thoppil, Minister (Commercial) (simultaneous interpretation, 10 mins)

10:15 Introductory Remarks by Wilf Wakely, CCCJ Chairman (simultaneous interpretation, 10 mins)

10:25 Introductory Remarks by Jonathan Heimer, Commercial Counselor, U.S. Embassy (simultaneous interpretation, 5 mins)

10:30 Remarks: “An Overview of P3 in the United States” –U.S Ambassador Vinai Thummalapally, Executive Director, SelectUSA, U.S. Department of Commerce (introduction by Jonathan Heimer, simultaneous interpretation, Q&A included, 25 mins)

10:55 Presentation: “The Canadian P3 Experience” – Mark Romoff, CCPPP (simultaneous interpretation, Q&A included, 30 mins)

11:25 Presentation: “Public-Sector Best Practices in P3” – John McBride, CEO, P3 Canada (simultaneous interpretation, Q&A included, 30 mins)

12:00 Lunch (4F South, 90 Minutes)

13:30 Presentation: "Opportunities in the North American P3 Markets" – Mark Bain, Partner, Torys LLP (simultaneous interpretation, Q&A included, 30 mins)

14:00 Presentation: "Recent Amendments to the Japanese PFI Law – Introduction of Concession PFI’s and the Establishment of Infrastructure Funds Invested by the Public and Private Sectors” Takafumi Tanisasa, Partner and Yoshiyasu Yamaguchi, PartnerTMI & Associates, (simultaneous interpretation, Q&A included, 30 mins)

14:30 Presentation: “Canadian Model PPP & Opportunities in the Canadian PPP Market” Tony McArthur, Managing Partner, and Hiro Takahashi, Davis LLP / Davis & Takahashi (simultaneous interpretation, Q&A included, 30 mins)

15:00 Refreshment Break (B2 Lobby, 20 mins)

15:20 Presentation: "Managing Construction and Operational Risks – A Worldwide Technical Perspective” - Jim Crossman, Director, Currie & Brown (simultaneous interpretation, Q&A included, 30 mins)

15:50 Presentation: "Public Private Partnership and Long Term Contract” - Kazuo Ueda, President, Japan PFI/PPP Association (simultaneous interpretation, Q&A included, 30 mins)

16:20 Overall program Q&A (30 mins)

16:50 Seminar Program Ends, Attendees move to 4th Floor South for Networking Reception

17:00 Buffet Reception and Kampai (2 Hours)

For more information about PPP, please refer to the attached pdf below.

 

タイトル・スポンサー/ Title Sponsors:

           

                     

 

コラボレイティング・パートナー/ Colaborating Partners

                                   

 

Event Details

May 22 (Thu)
Registration Closed
10:00 - 19:00
〒107-8503 東京都港区赤坂 7-3-38 カナダ大使館 B2 オスカー・ピーターソン・シアター
無料・Free

Event Registration

Registration is Closed

本イベントは満席となりました。キャンセル待ちとなりますのでご了承ください。ご参加いただける場合のみメールでご連絡をいたします。

The event is now full and any registrations from this point will be placed on a wait list. If a spot opens, we will contact you via email.